NOS NieuwsAangepast

Project X-feesten voorkomen

In Amstelveen en Venray heeft de politie gisteren Project X-feesten voorkomen. Dat hebben de gemeente Amstelveen en de politie in Noord-Limburg bekendgemaakt.

Ook in Leeuwarden hield de politie verscherpt toezicht, nadat via de sociale media geruchten over een mogelijke Project X-feest waren verschenen.

In Amstelveen bleef het dankzij extra politie-inzet rustig en ook in Leeuwarden gebeurde weinig, maar in Venray werden vijf arrestaties verricht nadat jongeren met bierflesjes hadden gegooid.

Twitter

De vijf arrestanten van 16, 17 en 18 jaar uit Venlo zijn in de loop van vandaag vrijgelaten. Eerder zaterdag had de politie al een 17-jarige jongen uit Venray aangehouden die opruiende teksten op Twitter had gezet met een oproep om naar het Project X-feest te gaan. Na verhoor ging hij met een proces-verbaal naar huis.

In Amstelveen waren zaterdagavond verschillende groepjes jongeren in de stad, omdat er een Project X-feest zou worden gegeven in een park. Maar tot ongeregeldheden kwam het niet. De politie heeft volgens de gemeente enkele tientallen jongeren dringend gevraagd weg te gaan.

Gemeenten en politie zijn extra alert op Project X-feesten sinds de ongeregeldheden in het Groningse Haren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl