NOS NieuwsAangepast

Aanrijdingen bij vlucht voor politie

Zowel in Rotterdam als in Amsterdam is vanmorgen iemand aangereden door een automobilist die op de vlucht was geslagen voor de politie.

In Amsterdam raakte een fietser lichtgewond toen een automobilist over het fietspad richting de binnenstad racete. De man had een stopteken van de politie genegeerd en ging er met hoge snelheid vandoor. Omdat het druk op de weg was, was hij naar het fietspad uitgeweken.

De automobilist reed zich uiteindelijk klem tegen een vrachtwagen. Hij probeerde nog te voet te vluchten, maar werd aangehouden door de politie. Daarbij loste een agent een schot. Twee inzittenden van de auto zijn ook aangehouden.

Rotterdam

In Rotterdam botste een man op de vlucht met zijn auto tegen een andere wagen. De automobilist was ervandoor gegaan nadat bij een test was gebleken dat hij te veel had gedronken. Hij reed daarbij in op een agent. De politie schoot daarop een aantal keren gericht op de man.

Door de botsing kwam de auto tot stilstand. De bestuurder is aangehouden, net als twee inzittenden.

De automobilist is naar het ziekenhuis gebracht. Hij is gewond aan zijn borst; waarschijnlijk heeft hij een schotwond. Ook heeft hij beenletsel opgelopen. De bestuurder van de aangereden auto is niet gewond, de agent op wie de man was ingereden ook niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl