NOS NieuwsAangepast

Brandweer op cursus in Australië

Nederlandse agenten, brandweerlieden en leden van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid oefenen in Australië in het bestrijden van natuurbranden. Ze worden voorgelicht door Australische collega's, die wereldleider zijn op het gebied van brandbestrijding.

Gisteren werd onder meer geoefend hoe een brand, die lijkt op die van Radio Kootwijk van april dit jaar, het beste kan worden bestreden. Bij een praktijktraining werd daarvoor een gebied van 40 hectare in brand gestoken, bijna de helft van het gebied dat bij Kootwijk in vlammen opging.

Netwerk

Naast het bestrijden van het vuur wordt gekeken hoe de bevolking bij een natuurbrand beter kan worden geïnformeerd en hoe de samenwerking tussen de politie en brandweer beter kan.

De cursus wordt door zeven Nederlanders gevolgd. Vorige week kregen ze theoretische informatie en tot het einde van deze week zijn er praktijkoefeningen.

In Nederland zullen de cursisten de kennis overdragen op hun collega's. Ook vormen ze samen met Europese collega's een netwerk van specialisten op het gebied van natuurbranden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl