NOS NieuwsAangepast

Bombardement op Aleppo

De Syrische stad Aleppo is vanmiddag gebombardeerd door gevechtsvliegtuigen, meldt een correspondent van de BBC. Het is voor zover bekend de eerste keer dat Syrië gevechtsvliegtuigen inzet in Aleppo.

Opstandelingen begonnen deze week een offensief om de grootste stad van Syrië in handen te krijgen. De strijd zou zich concentreren in het centrum van de stad.

Het leger sloeg vannacht in Aleppo een gevangenisopstand neer. Daarbij zijn volgens sommige bronnen negen en volgens andere bronnen vijftien gevangenen om het leven gekomen.

Executies van gevangenen

Bij de gevechten van gisteren in Aleppo zijn volgens de oppositie 116 doden gevallen. De strijd in Syrië zou sinds half juli alleen al aan 1260 burgers, opstandelingen en militairen het leven hebben gekost.

De oppositie in Homs zegt dat in de lokale gevangenis de toestand rampzalig is. Een woordvoerder vreest voor massale executies van gevangenen. Hij zegt dat hij zich baseert op berichten van buitenlandse rechters die de stad onlangs bezocht hebben. Het feit dat gevangenen hebben gesproken met de rechters kan voor het regime aanleiding zijn tot de executies, zegt de oppositie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl