NOS NieuwsAangepast

Syrië weigert visa hulpverleners

De Syrische autoriteiten weigeren visa te verstrekken aan westerse hulpverleners, zo heeft een hoge medewerker van de Verenigde Naties bekendgemaakt. De regering in Damascus maakt zich daarmee volgens de medewerker schuldig aan 'enorme politieke obstructie' en belet de VN en andere hulporganisaties hun werk goed te doen.

De VN heeft momenteel 60 buitenlandse medewerkers in Syrië om hulp te bieden in regio's waar mensen hard getroffen worden door de burgeroorlog. De organisatie probeert Syrië te overtuigen van de noodzaak om meer hulpverleners toe te laten.

Voedselhulp

In het land zouden inmiddels zo'n 1,5 miljoen mensen in ernstige problemen zijn geraakt door het escalerende geweld. Maar Damascus volhardt in zijn bezwaar tegen de komst van VN-medewerkers uit de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk en nog twee onbekende landen.

Ook werd vandaag bekend dat de voedselhulp voor Syriërs ernstig in het gedrang komt. Volgens de VN-organisatie Wereld Voedsel Programma valt de tarweoogst deze zomer veel kleiner uit, terwijl steeds meer mensen in Syrië afhankelijk worden van het uitdelen van voedsel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl