NOS WielrennenAangepast

Westra: "Streep door klassement"

Lieuwe Westra was na afloop van de derde etappe in de Tour de France in mineur. De Fries van Vacansoleil-DCM excelleerde in maart in Parijs-Nice en hoopte stiekem ook in de Tour een goed klassement te rijden.

Hij verloor door een val in de rit naar Boulogne-sur-Mer echter 7.27. "Er kan een streep door het klassement. Ik moet nu maar de knop omzetten en gaan voor een ritzege en de tijdrit", aldus de Fries.

Gesink, Mollema

Robert Gesink kwam met een bebloede knie over de finish. Hij was betrokken bij een valpartij, maar volgens de Rabobank-renner was er geen reden tot zorg. "Er is niks aan de hand. Ik ben de dag goed doorgekomen", aldus de Nederlander, die de dag wel als hectisch had ervaren. "Er werd hard doorgereden en door die valpartij zijn we er wel een paar kwijtgeraakt. Maar het ging bij mij gelukkig goed."

Ploeggenoot Bauke Mollema, de beste Nederlander op de negende plaats, was heel gebleven. "Maar het was de hele dag chaos, niet normaal. Vandaag was het overal gevaarlijk en iedereen was gestrest. We willen allemaal van voren zitten en dat betekent dat je risico's moet pakken. Die werden groter naarmate het einde van de rit in zicht kwam. Een valpartij in de laatste kilometer hield me op en zo werd het een moeilijke sprint."

"Fiets naar vaantjes"

Ook Koen de Kort raakte verzeild in een valpartij. De renner van Argos-Shimano had last van zijn pols, maar de schade lijkt mee te vallen. Johnny Hoogerland van Vacansoleil was ook twee keer onderuitgegaan, maar had zelf geen schade. Dat gold wel voor zijn fiets. "Die is naar de vaantjes", vertelde hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl