NOS NieuwsAangepast

Inzetten maar: EK-pool in café mag

Voetbalfans die meedoen aan een EK-pool in de plaatselijke kroeg of op het werk, kunnen opgelucht ademhalen. De kansspelautoriteit, die gaat over het naleven van de kansspelwet, gaat niet op jacht naar organisatoren van zulke pools. Eerder hadden ze aangegeven dat wel te willen doen, maar volgens de autoriteit zijn die pooltjes vaak op bescheiden schaal, en is er geen aanleiding om in actie te komen.

En daar is de uitbater van Café Mallemolen in Wijk bij Duurstede blij mee: "Ik was eerst best geschrokken, omdat de EK-pool en later de Tour de France-pool heel populair zijn. Maar gelukkig, het was vals alarm."

De kansspelautoriteit komt wel in actie bij grootschalige en/of bedrijfsmatig uitgevoerde illegale kansspelen, dus als er om aanzienlijke bedragen wordt gespeeld of als deelnemers via internet geld kunnen inleggen. "Die pools nemen we serieus in onderzoek", aldus de autoriteit.

Power

Maar daar is hier dus geen sprake van. "We organiseren die pooltjes om het sportevenement meer power te geven en om het allemaal intenser te beleven", aldus Gert Jan van Rooijen van de Mallemolen. "En daar zijn natuurlijk nooit grote bedragen mee gemoeid."

Ook andere caféhouders en veel klanten waren boos over de aangekondigde controles. De Lotto is de enige organisatie in Nederland die een vergunning heeft voor het houden van sportprijsvragen.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl