NOS NieuwsAangepast

'Nicolich kreeg 13 keer huisvesting'

De gemeente Utrecht heeft de Romafamilie Nicolich de afgelopen 30 jaar zeker dertien keer huisvesting aangeboden. Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van documenten die zijn opgevraagd bij de gemeente.

Het gaat om vier huizen en twee hotelovernachtingen. Verder kreeg de familie zeven keer een bungalow of staplaats op een camping aangeboden.

Vijf keer besloot de gemeente dat de familie Nicolich moest vertrekken vanwege overlast of huurachterstand. In dat geval werd de woning ontruimd. De laatste keer dat de gemeente ingreep, was in april dit jaar. Toen moest de familie een landhuis in De Meern verlaten.

Wantrouwen

De familie Nicolich bestaat uit twee gezinnen. Een daarvan staat sinds de laatste uitzetting op straat. Het andere gezin, met kleine kinderen, heeft op aandringen van de gemeenteraad een sloopwoning toegewezen gekregen op Kanaleneiland, schrijft NRC Handelsblad.

Eerder schreef het AD al dat de gemeente in 2009 29.000 euro uitgaf aan overnachtingen, diners, telefoonkosten en een schoonmaakploeg. In die periode, die een half jaar duurde, werd de familie door alle woningbouwcorporaties geweigerd.

De familie Nicolich ligt inmiddels al jaren overhoop met de gemeente. In februari overleefde burgemeester Wolfsen een motie van wantrouwen die was ingediend door oppositiepartijen VVD, SP en Leefbaar Utrecht. De raadsleden waren boos omdat ze verkeerd waren geïnformeerd over de afhandeling van de zaak-Nicolich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl