NOS NieuwsAangepast

Fans Galatasaray vieren feest

In verschillende plaatsen in Nederland vieren fans van Galatasaray dat hun club voor de achttiende keer voetbalkampioen van Turkije is geworden. De club uit Istanbul had genoeg aan een gelijkspel bij aartsrivaal en stadsgenoot Fenerbahçe: 0-0.

In onder meer Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Deventer zijn fans van Galatasaray de straat op gegaan. In de Haagse Schilderswijk waren wat kleine schermutselingen toen de politie de straat wilde vrijmaken voor het verkeer.

Op het Hofplein in Rotterdam zwaaiden feestvierders met vlaggen. Later trokken ze naar het Stadhuisplein. In Utrecht blokkeerden fans korte tijd een tunnel door hun auto's stil te zetten. Volgens de Utrechtse politie is het op verschillende plaatsen onrustig, maar is het nergens uit de hand gelopen. In Amsterdam vierden honderden Turken feest op de Dam en op het Mercatorplein in West.

Traangas

In Istanbul gaat het er minder vreedzaam aan toe. De politie kan de tienduizenden Galatasaray-fans op straat nauwelijks in de hand houden en heeft traangas en waterkanonnen ingezet.

In het Fenerbahçe-stadion kwamen na de wedstrijd honderden fans van de thuisclub het veld op. Ze waren teleurgesteld omdat bij een overwinning hun eigen club kampioen was geworden. De spelers gingen onder politiebegeleiding naar de kleedkamers. Met afgebroken tribunestoeltjes belaagden de supporters de agenten, die de fans van het lijf hielden met traangas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl