NOS NieuwsAangepast

Blok: fractie floot Wilders terug

PVV-leider Wilders was het eens met de miljardenbezuinigingen maar kon het Catshuis-pakket niet door zijn fractie krijgen. Dat heeft VVD-fractieleider Blok gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Blok heeft de indruk dat Wilders in zijn fractie stevig onder druk is gezet om het pakket te verwerpen.

Wilders zei gisteren op een persconferentie dat vooral AOW'ers de dupe zouden worden van de bezuinigingen. Blok bestrijdt dat. Hij zegt dat de onderhandelaars de lonen wilden bevriezen en dat de mensen met AOW zouden worden ontzien. Door nee te zeggen bewijst hij de ouderen een slechte dienst, zegt Blok.

Grote onzin

Wilders heeft via Twitter meteen gereageerd. Hij schrijft dat Blok kwebbelt over dissidenten en terugfluiten, en noemt dat grote onzin. Volgens Wilders heeft de PVV-fractie "unaniem nee gezegd tegen Brusselse dictaten en aanval op onze ouderen."

Blok verwerpt de opmerking van Wilders dat de extra bezuinigingen een Europees dictaat zijn. Hij benadrukt dat alle onderhandelaars bij de start van het Catshuisoverleg hebben onderschreven dat de miljardenbezuinigingen noodzakelijk zijn.

Hogere rente

Blok noemt het waarschijnlijk dat Nederland een hogere rente moet gaan betalen voor het financieren van de staatsschuld, nu het Catshuis-pakket van tafel is.

De VVD-fractieleider daagt de oppositie uit om met een deugdelijk crisispakket te komen om de financiën op orde te brengen. Hij gaat met zijn collega's praten om te horen wat hun ideeën zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl