NOS NieuwsAangepast

Spaanse prins schiet zich in voet

De oudste kleinzoon van koning Juan Carlos van Spanje heeft zich met een geweer in zijn voet geschoten. Dat gebeurde gisteren tijdens een schietoefening op het landgoed van zijn vader in Soria, in het noorden van Spanje.

De 13-jarige Felipe Juan Froilán is overgebracht naar een kliniek in Madrid, waar hij geopereerd is. De jongen moet nog zeker twee dagen in het ziekenhuis blijven. Koningin Sofia is vanmorgen naar hem toegegaan.

Het koningshuis liet via een communiqué weten dat Felipe met zijn vader op een patio van het landgoed stond, toen zijn geweer per ongeluk afging. Hij raakte daarbij gewond aan zijn rechtervoet.

Felipe is de zoon van prinses Elena, de oudste dochter van de koning. Hij is de vijfde in de lijn van troonopvolging.

Geruchten

Het incident herinnert de Spanjaarden aan een tragedie die plaatsvond in Estoril in Portugal in 1956. Toen kwam de 14-jarige prins Alfonso de Borbón, het jongere broertje van Juan Carlos, om het leven bij een schietongeluk.

De officiële lezing was dat het pistool van Alfonso plotseling afging toen hij het aan het schoonmaken was, maar al snel kwamen er geruchten op gang dat niet Alfonso maar Juan Carlos het pistool had laten afgaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl