NOS SportAangepast

DC-team leidt tegen Roemenië

Het Nederlandse Davis Cup-team heeft in Amsterdam een 2-0 voorsprong genomen tegen Roemenië. De inzet van het duel is deelname aan de play-offs om een plaats in de wereldgroep.

Thomas Schoorel (ATP-132) ontdeed zich in zijn geboortestad twee dagen voor zijn 23ste verjaardag eenvoudig van Petru Luncanu (ATP-443): 6-1, 6-3, 6-3.

Robin Haase (ATP-53) overklaste de maar liefst 627 plaatsen lager geklasseerde Andrei Daescu met 6-3, 6-3, 6-4, maar het liep bij de jarige Haase (25) toch iets minder soepel dan bij Schoorel. De soms slordige Hagenaar had veel kansen nodig om toe te slaan. Daescu speelde echter te pover om Haase te verontrusten.

Schoorel en Haase: "We moeten winnen"

Roemenië speelt tegen Oranje met een danig verzwakt team, waarin de beste vijf spelers, onder wie Victor Hanescu (ATP-93), schitteren door afwezigheid. Ze weigeren vooralsnog in actie te komen onder Ciprian Porump, die de ontslagen Andrei Pavel als bondscoach opvolgde.

"Misschien was de tegenstand niet zo groot, maar we willen heel graag naar de wereldgroep en dan is dit wel lekker", vertelde Schoorel na afloop. Haase viel hem na zijn eigen partij bij: "Het maakt niet uit welke tegenstander het is, we moeten gewoon winnen".

Schoorel gaf toe wat zenuwen gevoeld te hebben. "Spelen voor eigen publiek in je eigen stad, dat is toch wel een speciaal gevoel", aldus de Amsterdammer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl