NOS NieuwsAangepast

'Daders kasteelmoord in Nederland'

De moordenaars van de Belgische kasteelheer Stijn Saelens zitten in Nederland, meldt de Vlaamse tv-zender VTM op basis van bronnen bij de rechtbank in Brugge.

De recherche in België zou de daders op het spoor zijn gekomen door het afluisteren van de telefoon van een van de vermoedelijke opdrachtgevers van de moord. Die Pierre S., een kennis van Saelens, was meteen na de verdwijning van de kasteelheer gearresteerd, maar ook weer snel vrijgelaten. Hij zou toen een aantal keer hebben gebeld, onder meer met handlangers in Nederland.

Intussen zou S. het lijk van Saelens in de bossen bij zijn woning hebben verborgen. Half februari werd Saelens daar gevonden.

Mysterie

De 34-jarige kasteelheer verdween op 31 januari van zijn kasteel in Wingene. Er werden veel bloed en een kogelhuls gevonden, maar het slachtoffer was spoorloos. Het mysterie hield België wekenlang in de greep.

Behalve Pierre S. zitten ook de schoonvader en de zwager van Saelens vast. De drie verdachten verschijnen morgen voor de rechter in Brugge.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl