NOS NieuwsAangepast

'Syrische generaals overgelopen'

In Syrië zijn opnieuw vier brigadegeneraals overgelopen naar de opstandelingen die het aftreden van president Assad eisen. Dat heeft het Vrije Syrische Leger gezegd tegen persbureau Reuters.

Drie van de generaals vluchtten de afgelopen dagen naar een kamp voor deserteurs over de grens in Turkije. De vierde is in Syrië gebleven om te vechten.

Eerder hadden drie andere brigadegeneraals al de kant van de oppositie gekozen. De zeven zijn de hoogste officieren die overliepen. De opstandelingen zeggen dat ze zich zorgen maken over de families van de generaals. De familie van één van hen zou al zijn gearresteerd.

Onderminister

Gisteren maakte de onderminister van Olie bekend dat hij zijn ontslag heeft ingediend. Hij kondigde zijn vertrek aan in een video die hij op YouTube zette. De authenticiteit van de video is nog niet vastgesteld. Ook de onderminister zou zich hebben aangesloten bij de rebellen.

Hij is de hoogste politicus in Syrië die het regime de rug heeft toegekeerd sinds de volksopstand een jaar geleden begon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl