NOS NieuwsAangepast

EU kwaad over PVV-meldpunt

De Europese Commissie neemt in felle bewoordingen afstand van het PVV-meldpunt voor klachten over Midden-en Oost-Europeanen.

De Commissie vindt het verzoek om daar klachten achter te laten "een openlijke oproep tot intolerantie". In plaats daarvan moeten Nederlanders een boodschap achterlaten "dat Europa een plek van vrijheid is".

"In Europa staan we voor vrijheid", zegt eurocommissaris Reding. "We staan voor een open continent waar burgers kunnen gaan, werken en studeren waar we willen", voegt ze eraan toe. "We lossen onze problemen niet op door medeburgers te verklikken".

Pot op

In een reactie tegen de NOS zegt Wilders dat "Brussel de pot op kan". Volgens de PVV-leider is het verwijt van discriminatie "uit de lucht gegrepen en onzinnig". De partijleider voegt er aan toe dat via de website intussen 32.000 meldingen zijn binnengelopen.

Premier Rutte wilde eerder geen commentaar leveren op het meldpunt. Hij beschouwt het openen van de website als een partij-aangelegenheid. Daar behoort hij geen commentaar op te leveren, meent hij.

Inmiddels hebben wel de regeringen van Polen, Roemenië en Bulgarije en individuele Europarlementariërs hun afkeuring uitgesproken over de PVV-website.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl