NOS NieuwsAangepast

Aardverschuiving Mindanao: 25 doden

Op het Filipijnse eiland Mindanao zijn bij een aardverschuiving zeker 25 mensen omgekomen. Honderd mensen worden vermist.

De aardverschuiving trof een sloppenwijk bij Pantukan in het zuidoosten van het hoofdeiland Mindanao. Midden in de nacht kwam daar ineens een berghelling naar beneden. Het gebied werd vorige maand geteisterd door zware regen en overstromingen.

Er zijn militairen naar Pantukan gestuurd om te helpen zoeken naar de vermisten. Gewonden worden met legerhelikopters geëvacueerd.

Illegale mijnbouw

In de getroffen sloppenwijk wonen voornamelijk mensen die de kost verdienen met illegale mijnbouw. In het gebied ligt een enorme onontgonnen ader met koper en goud.

De illegale goudmijn zou het risico op aardverschuivingen hebben vergroot. In april vorig jaar vond in het gebied ook al eens een aardverschuiving plaats, die kostte toen aan twintig mensen het leven.

Volgens de Filipijnse politie hadden de inwoners een tijd geleden al het advies gekregen te vertrekken. Velen negeerden het advies echter vanwege de lucratieve opbrengsten van de mijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl