NOS NieuwsAangepast

Record voor nieuwsjaarsduik Scheveningen

Als Hollanders zijn we over het algemeen al gek genoeg om op 1 januari het water in te duiken, maar door het milde weer van 1 januari 2012 doen we dat massaler dan ooit. In Scheveningen werd een record geboekt. De 10.000 kaarten waren om 11.30 uur al uitverkocht, een half uur voor de duik plaatsvond. Dat gebeurde nooit eerder.

Het zeewater heeft dit jaar een temperatuur van 8 graden, erg mild. Toch twitterde organisator Unox dat enkel de watertemperatuur geen voldoende graadmeter is:

Unox Nieuwjaarsduik "Temperatuur van de Noordzee valt mee met 8' graden. Het is dit jaar de zeer sterke wind die de Nieuwjaarsduik tot een echte heldendaad maakt!"

Die 8 graden zal voor de duikers die vorig jaar meededen toch wel prettiger aanvoelen dan de 4 graden van het afgelopen jaar.

Overal in Nederland

Er werden op 89 locaties in Nederland nieuwjaarsduiken georganiseerd. Vorig jaar deden in het hele land zo'n 27.000 mensen mee aan het evenement, maar gingen de duiken op twintig plekken niet door vanwege de vrieskou.

En voor een stukje historisch besef: de eerste nieuwjaarsduik vond plaats in 1960 in Zandvoort. De eerste keer dat mensen op 1 januari in Scheveningen het water in renden, was in 1965. Het dieptepunt voor de liefhebbers was in 2007, toen het evenement in Scheveningen niet doorging wegens zeer slechte weersomstandigheden.

Door: Emil

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl