NOS NieuwsAangepast

Schoonzoon van Spaanse koning gedaagd

De problemen voor de schoonzoon van de Spaanse koning Juan Carlos zijn groter geworden. Iñaki Urdangarín is door de Spaanse justitie officieel in staat van beschuldiging gesteld.

Urdangarín wordt verdacht van grootschalige corruptie waarbij hij miljoenen euro's aan belastinggeld in eigen zak zou hebben gestoken. Het geld was bedoeld voor een stichting waarvan hij voorzitter is.

Zijspoor

Hij was al op een zijspoor gezet door koning Juan Carlos. Zo mogen Urdangarín en zijn vrouw Cristina, de jongste dochter van Juan Carlos, niets meer zeggen of doen namens de Spaanse koninklijke familie. In zijn kersttoespraak zei de koning dat fout gedrag van mensen met een publieke verantwoordelijkheid vervolgd en bestraft moet worden.

Op 6 februari moet Urdangarín zich melden bij justitie.

Foto's in Weekend

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn goed bevriend met prinses Christina en Iñaki Urdangarín. De twee gezinnen brachten vaker vakanties met elkaar door. In 2008 brachten ze gezamenlijk een bezoek aan de dierentuin van Barcelona.

Het weekblad Weekend publiceerde van dat uitstapje foto's, met toestemming van de RVD, die in dit geval een uitzondering maakte op de mediacode. De mediacode stelt dat er geen opnames van privémomenten van het gezin van de kroonprins mogen worden gepubliceerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl