NOS NieuwsAangepast

Gehandicapte vergeten in taxibusje

In Sliedrecht heeft een verstandelijk en lichamelijk gehandicapte man de hele nacht en ochtend in een busje gezeten. De taxichauffeur was hem vergeten. De chauffeur moest de 36-jarige man naar de zorginstelling brengen waar hij woont.

Toen hij daar om 22.00 uur nog niet was, werd de politie gealarmeerd. Die zette een helikopter, speurhonden en een sms-alert in om hem te zoeken. De man werd uiteindelijk gevonden in het busje, dat 22 uur buiten had gestaan.

De gehandicapte was onderkoeld en werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij werd gecontroleerd. Hij is inmiddels weer thuis.

De politie gaat de taxichauffeur aan de tand voelen over de zaak.

'Helemaal kapot'

Het taxibedrijf zegt enorm te zijn geschrokken van het voorval. "We vinden het ronduit verschrikkelijk. Dit had nooit mogen gebeuren en zal nooit meer gebeuren."

De man die op deze rit zat, werkt normaal niet voor het bedrijf als chauffeur. Hij doet de boekhouding. "Het mag duidelijk zijn dat hij nooit meer een rit zal rijden voor ons. We gaan de komende week bekijken wat er precies is gebeurd en welke sancties verder nodig zijn."

"De chauffeur in kwestie is geestelijk helemaal kapot van zijn fout en de gevolgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl