NOS NieuwsAangepast

WhatsApp verstuurt al miljard berichtjes per dag

Dat de chatapplicatie WhatsApp populair is onder smartphonegebruikers blijkt maar weer. Het programmaatje verstuurt inmiddels al meer dan een miljard berichten per dag. Dat heeft het bedrijf achter het programma bekendgemaakt op haar website.

WhatsApp is momenteel beschikbaar voor smartphones met besturingssystemen iOS, Android, Windows Phone 7, BlackBerry OS en Symbian. De applicatie maakt het mogelijk om berichtjes te versturen via de dataverbinding van de telefoon, terwijl het toch een telefoonnummer gebruikt om het berichtje op de juiste plaats af te leveren.

Inkomsten

Veel smartphonebezitters hebben het 'ouderwetse' sms-en dan ook vaarwel gezegd, omdat berichten sturen via Whatsapp kostenloos is. Je betaalt als gebruiker alleen voor de data.

Telecombedrijven zijn niet blij met het toenemende gebruik van de chatapp. Ze zeggen zeggen daardoor inkomsten mis te lopen en het zorgt voor druk op de datacapaciteit van de mobiele netwerken. Het was voor providers als KPN, T-Mobile en Vodafone één van de redenen om mobiel-internetabonnementen niet langer met onbeperkt datagebruik aan te bieden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl