NOS NieuwsAangepast

De echte Slumdog Millionaire

Een sprookje dat waarheid wordt. Een arme Indiase jongen uit de sloppenwijk die in een spelshow een miljoen wint. Regisseur Danny Boyle maakte er in 2008 de film Slumdog Millionaire over en won een Oscar. Nu heeft India een real life Slumdog Millionaire. De 27-jarige Sushil Kumar won in het programma Who wants to be a millionaire maar liefst één miljoen dollar.

Overeenkomsten

Er zijn verschillende overeenkomsten tussen de twee Indiase jongens. Allereerst is het programma hetzelfde. Ook in Slumdog wint de hoofdpersoon zijn prijs in Who wants to be a millionaire. De presentator van de show die het nieuws over de echte winnaar in India naar buiten bracht, Amitabh Bachchan, wordt in de film nagespeeld.

Ook de baantjes van de jackpotwinnaars hebben gelijkenissen. De fictieve Jamal Malik werkt op het moment dat hij zijn jackpot wint, bij een callcenter. Kumar was computer operator, waar hij maar 150 dollar per maand mee verdiende.

Helaas voor Kumar was de prijs voor Jamal in Millionaire wat hoger. Hij won twintig miljoen dollar.

Liefde

Slumdog is ook een romantische film. Jamal doet mee aan de spelshow om zijn grote liefde Latika te bereiken. Aan het eind van de film loopt het goed voor het stel af: ze worden verliefd. Kumar had al voor de spelshow succes in de liefde. Hij is inmiddels vier maanden getrouwd.

Toen Kumar werd gevraagd wat hij met het geld ging doen, zei hij dat eerst zijn schulden gaat aflossen en een huis gaat kopen. Hij wil ook een dure opleiding volgen en een enorme bibliotheek in zijn huis laten maken.

Door: Eef

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl