Napoli boekt ruime zege bij Inter

Napoli heeft voor de tweede keer dit seizoen een club uit Milaan verslagen.

Na de 3-1 thuiszege op AC Milan won de ploeg van trainer Walter Mazzari met 3-0 bij Internazionale. Voor Inter, dat zonder de geblesseerde Wesley Sneijder aantrad, is het al de derde nederlaag van deze competitie.

Napoli speelde uitstekend en kwam op slag van rust op 1-0; Júlio César stopte nog wel een strafschop van Marek Hamsik, maar was kansloos bij de rebound van Hugo Armando Campagnaro.

Ook in de tweede helft bleef Napoli het zwakke Inter onder druk zetten en via Christian Maggio (boogbal na slecht verdedigen) en Hamsik (schot na knappe steekpass) werd het 3-0. Juan Zúñiga miste voor Napoli nog een dot van een kans.

Roma nog zonder Stekelenburg

AS Roma speelde nog zonder Maarten Stekelenburg tegen Atalanta Bergamo. De voormalig doelman van Ajax is nog herstellende van een zware hoofdblessure die hij twee weken geleden tijdens de wedstrijd tegen Internazionale opliep.

Met Bogdan Lobont, eveneens ex-Ajacied, in het doel won AS Roma met 3-1. Bojan Krkic en Pablo Osvaldo gaven de hoofdstedelingen een 2-0-voorsprong, waarna German Denis namens Bergamo tegenscoorde. De Braziliaan Simplicio bepaalde de eindstand op 3-1.