NOS NieuwsAangepast

Amerikaanse jager gedood door grizzlybeer

In het noorden van de Verenigde Staten, op de grens van de staten Idaho en Montana, is een jager gedood door een grizzlybeer. Vlak na de aanval heeft een vriend van het slachtoffer het dier doodgeschoten.

De 39-jarige Steve Stevenson en de 21-jarige Ty Bell waren in de bergen aan het jagen op zwarte beren. Volgens de sheriff in het gebied raakte één van hen per ongeluk een jong grizzlyvrouwtje.

"Ze volgden de beer naar een bebost gebied. Daar werd Stevenson aangevallen door de gewonde grizzlybeer", zei de sheriff. "Bell wist de beer meerdere malen te raken, waardoor ze uiteindelijk stierf."

Beschermde diersoort

Het incident wordt onderzocht. In de meeste staten in Amerika is het illegaal om grizzlyberen te doden, omdat ze een beschermde diersoort zijn. Op het doden van grizzly's staat een maximale boete van 50.000 dollar. Of Bell wordt aangeklaagd, is nog niet duidelijk.

Het is al de derde keer dit jaar dat in het gebied iemand wordt gedood door een grizzlybeer. Dodelijke aanvallen waren daar sinds 1986 niet meer voorgekomen, omdat grizzlyberen zelden mensen doden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl