NOS SportAangepast

Savinova te sterk voor Semenya

Marija Savinova is op de laatste dag van de WK atletiek in Daegu verrassend wereldkampioene op de 800 meter geworden.

In een snelle finale beschikte de Russin over een beter eindschot dan favoriete Caster Semenya (1.55,87 om 1.56,35).

De Jamaicaanse Kenia Sinclair maakte de race hard en halverwege lag Semenya pas op de vijfde plaats. Savinova zat in het spoor van de Zuid-Afrikaanse, die in de laatste 200 meter versnelde en iedereen passeerde. De Russin kon mee en haalde Semenya in de laatste meters nog in.

Savinova is ook de regerend Europees kampioene en daarnaast is de Russin ook in het bezit van de wereld- en Europese titel indoor.

Sprintsters VS verslaan Jamaica

De Amerikaanse vrouwen veroverden goud op de 4x100 meter. Bianca Knight, Allyson Felix, Marshevet Myers en Carmelita Jeter troefden in de finale Jamaica, dat in 2009 in Berlijn met de titel aan de haal was gegaan, af (41,56 om 41,70).

De wereldtitel bij het kogelslingeren werd een prooi voor Tatjana Lysenko. De 27-jarige Russin slingerde met 77,13 meter de kogel een meter verder dan favoriete Betty Heidler. De Duitse had in mei het wereldrecord op 79,42 meter gebracht, maar in de finale kwam ze niet los.

De Chinese Wenxiu Zhang kaapte brons weg voor de neus van Yipsi Moreno (twee keer wereldkampioene) en titelhoudster Anita Wlodarczyk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl