NOS WielrennenAangepast

Mollema verliest trui aan Froome

Bauke Mollema heeft zijn leiderstrui in de Vuelta zoals verwacht af moeten staan. Na de tiende etappe, een tijdrit over 47 kilometer rondom Salamanca, is Chris Froome de verrassende nieuwe eigenaar.

De in Kenia geboren Brit liet, achter de superieure Tony Martin (HTC-Highroad), de tweede tijd noteren. De Team Sky-coureur was dus ook sneller dan zijn kopman Bradley Wiggins, de tijdrijder bij uitstek die de derde tijd klokte.

Mollema reed een voor zijn doen prima tijdrit met de 25ste plaats op 3.09 van de winnaar. De Rabobank-renner staat nu in het klassement op de zevende plaats op 1.07 van de klassementsleider.

Forse tik Rodríguez, Van den Broeck

Steven Kruijswijk was de beste Nederlander. Hij werd twintigste op 2.57 van specialist Martin en steeg door een puike race naar de achttiende plaats in het algemeen klassement. Wout Poels (Vacansoleil-DCM) vindt zijn naam terug op plek 23, met een achterstand van 4.41.

In het rijtje van de favorieten liepen Joaquim Rodríguez (71ste) en Jurgen van den Broeck (39ste) een forse tik op. De Spanjaard van Katjoesja verloor ruim vijf minuten en de Belg van Omega Pharma-Lotto was bijna vier minuten langzamer, waardoor beide klassementsrenners nu buiten de toptien staan.

Dinsdag is er een rustdag in de Ronde van Spanje. Woensdag eindigt de elfde etappe wederom bovenop een col.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl