NOS NieuwsAangepast

'Augustus wordt warmer én droger'

Er lijkt een einde te komen aan het extreem natte weer in Nederland. Volgens meteorologisch instituut Weeronline.nl zal er in augustus een significante verbetering optreden in het weerbeeld.

Droger

"Onze modellen laten zien dat de kans groot is dat augustus warmer en droger wordt dan het langjarig gemiddelde", laat Marthijn Tabak namens Weeronline.nl weten. Weeronline.nl zet voor de NOS de weergegevens op een rijtje.

In juli is tot nu toe in De Bilt al ruim 140 mm neerslag gevallen, waar 70 à 80 mm in de hele maand normaal is. In de gemeente Elspeet in Gelderland viel tot nog toe de meeste regen met 172 mm.

Neerslagrecord

"We verwachten dat er in de rest van de maand nog zo'n 30 mm neerslag valt in De Bilt", stelt Tabak. "Dat zou betekenen dat het neerslagrecord van 1930, toen er in De Bilt in juli 192 mm neerslag viel, niet gehaald gaat worden. Maar het blijft een extreem natte julimaand."

Mocht de voorspelling van Weeronline.nl uitkomen, zou juli 2011 de boeken ingaan als de op twee na natste juli sinds het begin van de metingen in 1901.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl