NOS Nieuws

Beledigende grappen over Puerto Rico van komiek tijdens rally van Trump in New York

Presidentskandidaat Donald Trump heeft in zijn geboortestad New York een grote verkiezingsbijeenkomst gehouden. Onder luid gejuich van zijn aanhang noemde hij zijn politieke tegenstanders opnieuw "vijanden van binnenuit".

Trump werd door zijn vrouw Melania op het podium verwelkomd. Hij kwam in zijn speech met een nieuw plan om mantelzorgers in Amerika belastingvoordeel te geven en beloofde een halvering van de energiekosten voor Amerikanen in 2026. Hij haalde opnieuw uit naar migranten en liet een filmpje zien waarin hij illegale immigratie aan bendegeweld in Amerika probeerde te koppelen.

Het publiek in Madison Square Garden werd voor de opkomst van Trump opgewarmd door andere sprekers. Zo zwaaide oud-worstelaar Hulk Hogan op het podium met een Amerikaanse vlag, zei oud-burgemeester Rudy Giuliani dat de Democraten in het Midden-Oosten "aan de kant van de terroristen staan" en werd Kamala Harris door een jeugdvriend van Trump "de antichrist" genoemd.

Puerto Rico

Komiek Tony Hinchcliffe noemde tijdens zijn optreden in het voorprogramma het Amerikaanse territorium Puerto Rico "een drijvend eiland van afval" en zei dat latino's "ervan houden om baby's te maken." Daarmee schoffeerde hij een belangrijke groep kiezers, de latino-gemeenschap.

Bekijk hier de grappen van Tony Hinchcliffe:

Komiek maakt beledigende grappen over Puerto Rico

Zijn beledigende teksten werden goed ontvangen door de Trumpaanhangers in de zaal, maar daarbuiten barstte er vrijwel onmiddellijk kritiek los. Campagnemedewerkers van Kamala Harris verspreidden het filmpje met afkeurende teksten erbij en de Puerto Ricaanse superster Bad Bunny sprak op zijn door 45 miljoen mensen gevolgde Instagram voor het eerst openlijk zijn steun uit voor Kamala Harris.

Komiek Hinchcliffe reageerde later op de ophef door te zeggen dat hij erg van Puerto Rico houdt en er graag vakantie viert. "Ik maak in mijn optredens altijd iedereen belachelijk" schreef hij op sociale media. En de Trump-campagne liet weten "dat de grap niet de standpunten van Trump weerspiegelt".

  • AFP
    Voormalig professioneel worstelaar Hulk Hogan
  • AFP
  • AFP
    Elon Musk op het podium
  • AFP
    Protest buiten het gebouw waar de rally werd gehouden

Terwijl Donald Trump in New York was, voerde Kamala Harris campagne in de belangrijke staat Pennsylvania. Ze bezocht daar onder meer een Puerto Ricaans restaurant, waar ze plannen voor investeringen in het Amerikaanse grondgebied aankondigde. In de staat wonen ongeveer een half miljoen Puerto Ricanen.

Recente peilingen laten zien dat Trump en Harris elkaar niet veel ontlopen in de cruciale swing states Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Carolina, Pennsylvania en Wisconsin.

Meer dan 38 miljoen Amerikanen hebben al vervroegd hun stem uitgebracht. De verkiezingen zijn op 5 november.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl