Een ziekenwagen bij de school in Chili waar de explosie plaatsvond
NOS Nieuws

Zeker 35 gewonden bij explosie school Chili, 'leerlingen maakten molotovcocktails'

Bij een explosie in een toilet in de Chileense hoofdstad Santiago zijn zeker 35 middelbare scholieren gewond geraakt. Volgens de politie waren de leerlingen molotovcocktails aan het maken in de wc's.

Van de scholieren liepen er tien ernstige brandwonden op. Van hen verkeren er vijf in levensgevaar, meldt onder meer de Chileense krant La Cuarta. De leerlingen van het Internado Nacional Barros Arana (INBA) zouden zich gisteren iets voor 11.00 uur lokale tijd hebben opgesloten in de toiletten om een molotovcocktail te maken. Die zouden ze hebben willen gebruiken bij een demonstratie.

Vloeistof

In de toiletten werden onder meer flessen met brandbare vloeistof aangetroffen. Ook vond de politie er witte overalls. Die kunnen volgens de politie gebruikt worden door demonstranten om zichzelf onherkenbaar te maken.

De gemeente laat strafrechtelijk onderzoek uitvoeren. Een gemeenteambtenaar stelt in de Chileense krant Las Últimas Noticias dat hoewel de slachtoffers minderjarig zijn, zij mogelijk door volwassenen zijn aangespoord om de explosieven te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl