Franse politie bij het Kanaal, na een bootongeluk waarbij vorige maand acht mensen verdronken
NOS Nieuws

Drie migranten omgekomen bij de haven van Calais, 45 andere opvarenden gered

Drie migranten die het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië wilden oversteken zijn vanochtend om het leven gekomen. De boot waarin zij zaten kapseisde bij de haven van Calais. De 45 andere migranten die aan boord waren zijn gered, zegt de Franse maritieme veiligheidsdienst Premar.

Het vaarverkeer aan de kust van Calais ligt voorlopig stil. De boot kapseisde daar vanochtend rond 08.00 uur, melden lokale media.

Voor de reddingsactie zijn een helikopter en reddingsboten uitgerukt. Ook voer het Franse staatsschip de Minck uit om de overlevenden aan land te brengen.

Oversteek

Dit jaar zijn er minstens 52 mensen omgekomen die via het Kanaal wilden oversteken naar Engeland. Bijna 30.000 mensen maakten dit jaar die oversteek in een kleine boot, meldt de Britse omroep BBC. Volgens dat onderzoek komen de meeste mensen op de boten uit Afghanistan.

Begin dit jaar rolde de Europese politieorganisatie Europol een grote bende van mensenhandelaars op, die actief was op de Kanaalroute. Het netwerk smokkelde mensen naar Engeland in opblaasbare boten.

Volgens Europol waren die boten van slechte kwaliteit en geschikt voor het vervoeren van hooguit tien mensen. De smokkelaars transporteerden gemiddeld vijftig mensen met zo'n boot, wat leidde tot tientallen dodelijke ongelukken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl