De vlammen kwamen metershoog uit het dak
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Cultureel centrum Eindhoven uitgebrand, twee mensen uit pand gered

In een cultureel centrum in Eindhoven heeft vanochtend een grote brand gewoed. De brandweer heeft twee mensen uit het brandende pand gered. Zij zijn niet gewond geraakt.

De brand in cultureel centrum Stroomhuis ontstond iets na 04.00 uur. Er werd meteen opgeschaald naar grote brand, omdat er naar alle waarschijnlijkheid nog mensen binnen waren. Snel daarna wist de brandweer de twee personen uit het pand te redden.

Het vuur woedde in het dak, dat voornamelijk uit hout bestaat. "De verdiepingsvloeren en de zolder zijn van hout. De brand wordt daarom van de buitenkant bestreden, omdat er een risico is dat het pand instort", zei de brandweer tegen Omroep Brabant. Bij de brand kwam veel rook vrij, die over het gebied trok.

Pand verwoest

Rond 05.30 uur was de brand onder controle. Daarna werd nog enige tijd nageblust. Volgens de veiligheidsregio moet het pand als verloren worden beschouwd.

Volgens Omroep Brabant is het Stroomhuis een bekend cultureel icoon van de stad waar concerten, workshops en feesten worden gegeven. Gisteravond zou er nog een evenement zijn geweest in het gebouw. Over de oorzaak van de brand is nog niets duidelijk.

Advertentie via Ster.nl