NOS Nieuws

Jongen van 7 dood bij explosie in woonwijk Newcastle

In het Britse Newcastle is een jongen van 7 om het leven gekomen bij een explosie in een woonwijk. Zes anderen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk wat de toedracht van de explosie is.

Het incident gebeurde vannacht al, maar tegen het eind van de middag werd pas duidelijk dat er een dodelijk slachtoffer was gevallen. De jongen is ter plekke overleden, "ondanks de inspanningen van de hulpdiensten", zegt de politie. Rond 01.45 uur Nederlandse tijd trokken de hulpdiensten na een melding naar de woonwijk Benwell, ten westen van het centrum van Newcastle.

Op beelden is te zien dat zes woningen verwoest zijn en dat er puin op straat ligt:

Jongen van zeven omgekomen bij explosie in woonwijk Newcastle

De omgeving van het ongeluk is afgezet en de hulpdiensten doen er onderzoek. Gasbedrijf Northern Gas Networks zegt dat er technici ter plaatse zijn en roept omwonenden op uit de buurt te blijven en alle ramen en deuren gesloten te houden. Sommige omwonenden zijn geëvacueerd en worden in hotels opgevangen.

Een ooggetuige zegt tegen de BBC dat hij vannacht een grote flits zag en daarna een enorme knal hoorde. Anderen zeggen dat ze de penetrante geur van rook in de omgeving konden ruiken.

Hoofdinspecteur Darren Adams van de politie zegt dat het onderzoek zich nog in een zeer vroege fase bevindt, maar hij hoopt dat hij de komende uren of dagen meer uitsluitsel kan bieden over de oorzaak van de explosie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl