Voor de vervangende bussen staat een lange rij van reizigers te wachten
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Geen treinen tussen Den Bosch en Utrecht, lange wachtrij voor bussen

Bij station Den Bosch is het al de hele ochtend erg druk. Vanwege werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Utrecht.

De NS zet vanwege de werkzaamheden bussen in tussen Geldermalsen, Zaltbommel en Den Bosch. Dat leidde vanochtend tot grote drukte op het station, meldt Omroep Brabant. Voor de vervangende bussen stond een lange wachtrij.

Op X klagen reizigers over drukte en lange wachttijden:

De NS waarschuwt voor drukte en langere wachttijden bij de bushaltes op de stations. Ook vanavond in de spits wordt grote drukte verwacht. "Het is een enorm druk traject en in een trein passen wel 500 tot 1000 mensen, in een bus maar 50", zegt een woordvoerder van de NS zegt tegen RTV Utrecht.

De NS adviseert daarom om in de avondspits niet de bus te pakken, maar met de trein om te reizen via Nijmegen. Dat geldt zowel in de richting van Utrecht als in de richting van Den Bosch. Wie vanuit Eindhoven of Tilburg naar Amsterdam wil met de trein kan ook via Rotterdam reizen. Dan ben je wel 35 minuten langer onderweg, maar hoef je niet te wachten op de bus, aldus de NS.

Herstelwerkzaamheden bij Zaltbommel

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Utrecht ligt stil vanwege geplande herstelwerkzaamheden bij Zaltbommel. Daar werkt ProRail aan de afwatering bij het spoor. Sinds de zomer zijn daar volgens ProRail al problemen mee.

Als gevolg hiervan ligt het spoor op die plek niet stabiel genoeg en daardoor gold al maanden een snelheidsbeperking. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in de komende nacht worden afgerond.

Advertentie via Ster.nl