NOS VoetbalAangepast

Gehavend Duitsland wint van Bosnië en Herzegovina dankzij twee goals van Undav

Bekijk hier de samenvatting van Bosnië en Herzegovina - Duitsland

Duitsland heeft in dezelfde Nations League-groep als Nederland gewonnen van Bosnië en Herzegovina. In Zenica was Deniz Undav met twee doelpunten beslissend: 1-2.

Maandag speelt Duitsland, na drie duels koploper in groep 3, in München tegen Nederland.

De stand in groep 3 in Divisie A van de Nations League

Bij Duitsland ontbraken er liefst zeven spelers door blessures. Onder meer Kai Havertz, Jamal Musiala, Niclas Füllkrug en Marc-André ter Stegen waren niet bij. Daarom gaf bondscoach Julian Nagelsmann een basisplek aan debutant Tim Kleindienst, een 29-jarige spits van Borussia Mönchengladbach.

Bosnië en Herzegovina verloor de vorige interlandperiode van Nederland en speelde met 0-0 gelijk bij Hongarije. Ajacied Benjamin Tahirovic begon tegen de Duitsers op de bank.

Zijn teamgenoten hadden weinig te vertellen tegen Duitsland, dat bijna constant de bal had. In de dertigste minuut viel de 0-1, toen Florian Wirtz de bal kunstig teruglegde op Deniz Undav, die simpel binnen kon tikken.

Undav in actie tegen Bosnië en Herzegovina

Die handige aanvaller van Stuttgart maakte even later ook de tweede Duitse goal, op aangeven van Maximilian Mittelstädt. Undav scoorde in september ook al tegen Oranje.

In slaap gesust

Duitsland had ook na rust lang niks te duchten van het thuisland. Ontspannen tikte men de bal rond. Rond de zestigste minuut werden twee doelpunten van Duitsland (Undav en invaller Angelo Stiller maakten ze) afgekeurd om buitenspel.

Zo sukkelden de Duitsers een beetje in slaap, zonder de wedstrijd echt te beslissen. Daar maakte Bosnië-spits Edin Dzeko, altijd goed voor een listige actie, dankbaar gebruik van. In de zeventigste minuut kopte hij uit een door invaller Tahirovic genomen corner de 1-2 binnen.

Het bracht iets van spanning terug in de wedstrijd, hoewel Duitsland ook na de tegengoal de betere partij bleef. Bosnië probeerde het nog wel, werkte hard, maar kwam niet meer in de buurt van de gelijkmaker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl