De schade aan de noodopvang in Ugchelen
NOS Nieuws

Noodopvang Ugchelen kan niet open na explosie

De schade aan de beoogde nachtopvang voor asielzoekers in Ugchelen is na de explosie van afgelopen week nog te groot om mensen te ontvangen. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Bij de explosie raakten de ingang en enkele ramen beschadigd.

De beoogde opvang in Ugchelen huist in een voormalig schoolgebouw en is bedoeld als ondersteuning van aanmeldcentrum Ter Apel. Wanneer het in Ter Apel te druk wordt, kunnen asielzoekers worden overgeplaatst naar Ugchelen voor een slaapplek. Overdag worden asielzoekers per bus weer teruggebracht naar Ter Apel.

De nachtopvang zou morgen opengaan, maar dat gaat nu niet door. Volgens een woordvoerder van het COA kan de opvang dit weekend wel gebruikt worden, mocht dat echt nodig zijn. De opvang biedt plek voor honderd asielzoekers tot het einde van dit jaar.

De ruiten en de ingang raakten beschadigd:

Kapotte ruiten en beschadigde gevel door explosief bij noodopvang

De explosie deed zich voor in de nacht van dinsdag op woensdag. Het is nog steeds niet duidelijk wie erachter zat. In de omgeving van het voormalige schoolgebouw werd een harde knal gehoord. De hal van de opvang lag bezaaid met glas en de gevel was zwartgeblakerd.

De komst van de opvanglocatie zorgde eerder in de omgeving voor onrust bij ouders van een naastgelegen basisschool. Uit protest werden spandoeken met de tekst 'Niet naast onze kinderen, dat moeten we verhinderen' en 'Ander besluit punt uit' opgehangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl