De Funny Girl keert terug in de haven van Büsum
NOS Nieuws

Duitse veerboot terug in haven na uren ronddobberen op Noordzee

Een Duitse veerboot heeft zondag urenlang rondgedobberd op de Noordzee. Het schip met de naam Funny Girl kon door een stroomstoring niet meer varen en was pas maandag rond 02.30 uur veilig terug in de haven van Büsum.

Het schip was met bijna 250 passagiers onderweg van het Duitse eiland Helgoland naar het vasteland toen de motor er rond 17.30 uur mee ophield door elektriciteitsproblemen, schrijft Hamburger Abendblatt. De bemanning probeerde de motor weer aan de praat te krijgen, maar dat lukte niet. Het 68 meter lange schip moest daarom worden weggesleept.

Halverwege de avond arriveerden twee sleepboten bij de ronddobberende veerboot. Zeven uur later dan gepland was Funny Girl terug in de haven van Büsum. Niemand raakte gewond.

Bier aan boord

De stemming aan boord was volgens Hamburger Abendblatt goed. De bemanning zou de passagiers hebben gerustgesteld met de mededeling dat er genoeg bier aan boord was.

Helgoland ligt op zo'n 70 kilometer van het Duitse vasteland. Het eiland is in trek bij vogelspotters en natuurliefhebbers. Hoewel Helgoland bij Duitsland hoort, kunnen bezoekers er belastingvrij winkelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl