Jonas de Geus op de Olympische Spelen in Parijs
NOS Sport

Vier hockeyers voorlopig afwezig bij Nederlandse ploeg; keren terug in 2025

Hockeybondscoach Jeroen Delmee begint zonder de olympische kampioenen Lars Balk, Jonas de Geus, Jorrit Croon en Justen Blok aan de nieuwe olympische cyclus richting de Spelen van Los Angeles in 2028.

De spelers werden vooralsnog niet opgenomen in de zogenoemde trainingsgroep van 31 spelers, maar zullen in 2025 aansluiten.

Pro League-wedstrijden

Eind november en begin december spelen de hockeyers in Nederland de FIH Pro League-wedstrijden, de voorbereiding daarop begint op 7 oktober. De vier spelers zijn dan nog afwezig.

Balk en De Geus richten zich in de komende periode op hun maatschappelijke carrière, Croon revalideert van een blessure. Ook Blok voegt zich later weer bij de groep.

"Na een zeer intensieve periode, waarin spelers alles opzij hebben gezet voor een maximaal resultaat in Parijs, geven we de komende periode de ruimte aan de spelers om zich ook op andere vlakken verder te ontwikkelen", legt Delmee uit in een persbericht. "Er ontbreken nu dus ook een aantal bekende namen. Zij zullen in 2025 weer aansluiten bij de groep."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl