Khalid Choukoud
NOS Sport

Choukoud kiest na teleurstellende Spelen voor marathon van Amsterdam

Khalid Choukoud loopt op zondag 20 oktober de marathon van Amsterdam. Het wordt de eerste marathon voor de 38-jarige Hagenaar sinds zijn optreden op de Olympische Spelen van Parijs. Choukoud stelde daar teleur met een tijd van 2.15.37 en de 58e plaats. De beste Nederlandse marathonloper, Abdi Nageeye, loopt niet in de hoofdstad. Nageeye zal in november deelnemen aan de marathon van New York. Ook de Ethiopiër Tamirat Tola, olympisch kampioen en titelverdediger in New York, staat daar op de deelnemerslijst.

Choukoud veroverde in Amsterdam in 2016, 2021 en 2022 de Nederlandse titel en verbrak er twee keer zijn persoonlijk record.

Debuut Tesfu en Schutte

De Nederlanders Filmon Tesfu en Noah Schutte debuteren in Amsterdam op de marathon. Tesfu was vorige week nog de beste Nederlander bij de Dam tot Damloop, een wedstrijd over 10 Engelse mijlen oftewel 16,1 kilometer.

Bij de Nederlandse vrouwen kan Elizeba Cherono met 2.29.07 het beste persoonlijk record overleggen. Sifan Hassan, die in Parijs goud veroverde, heeft nog geen nieuwe plannen op de marathon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl