Bloemen bij de plek waar de man werd neergestoken
NOS Nieuws

Britse jongens (13) krijgen 8,5 jaar cel voor dodelijke aanval met machete

In het Verenigd Koninkrijk zijn twee 13-jarige jongens veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8,5 jaar vanwege het doden van een 19-jarige man met een machete. De jongens waren tijdens de aanval vorig jaar 12 jaar oud. De rechter omschrijft hun daad als "gruwelijk en schokkend".

De aanval gebeurde in Wolverhampton, een voorstad van Birmingham. Het slachtoffer, Shawn Seesahai, had de twee jongens gevraagd van een bankje in een park af te gaan. De jongens staken hem vervolgens meerdere keren in zijn rug, benen en hoofd. De steekwond in zijn rug was 23 centimeter diep en raakte zijn longen en hart.

Een van de jongens heeft het slachtoffer gestoken met het mes, de andere heeft hem geschopt en geslagen toen hij op de grond lag. De jongens zeggen allebei dat de ander het slachtoffer heeft neergestoken.

De rechter heeft niet kunnen vaststellen wie de dodelijke wond toebracht. "Vanwege de aard van de verwondingen weet ik zeker dat de jongens de bedoeling hadden om Shawn te vermoorden. Ze hebben daarin samen gehandeld", zei de rechter. "Toen jullie Shawn doodden was hij pas 19, aan het begin van zijn volwassen leven, met nog alles om voor te leven."

Bleekmiddel

Na de aanval waren de jongens gevlucht. Een van hen had het mes met bleekmiddel schoongemaakt en verstopt onder zijn bed.

Volgens Britse media zijn de twee de jongste personen die in het VK zijn veroordeeld voor moord sinds 1993. In dat jaar ontvoerden twee 11-jarige jongens de 2-jarige James Bulger, waarna ze hem op treinrails doodsloegen. De twee zaten acht jaar vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl