De mijn ligt in het oosten van Iran
NOS Nieuws

Gasexplosie in mijn Iran: minstens 50 doden, meer dan 20 vermisten

Bij een gasexplosie in een kolenmijn in Iran zijn minstens 51 mijnwerkers om het leven gekomen. 17 gewonden zijn naar een lokaal ziekenhuis gebracht, melden Iraanse staatsmedia.

De mijn is bij de stad Tabas, in de provincie Zuid-Khorasan in het oosten van Iran. Het ongeluk gebeurde gisteravond 21.00 uur lokale tijd, op 250 meter onder de grond, meldt staatszender Irna.

Op beelden van Iraanse media is te zien hoe slachtoffers met mijnkarretjes uit de mijn worden gehaald (schokkende beelden):

Ongeluk in kolenmijn Iran: tientallen doden en gewonden

Volgens de Iraanse staatstelevisie werd de explosie veroorzaakt door het plotseling vrijkomen van methaangas in een van de tunnels van de mijn. Er zouden ten tijde van het ongeluk 69 mijnwerkers in de buurt van de explosie zijn geweest.

De Iraanse president Pezeshkian heeft de hulpdiensten de opdracht gegeven om alles te doen om de mijnwerkers die vastzitten te redden. Hij zei ook dat het incident wordt onderzocht.

Gebrekkige veiligheidsnormen

Dit is niet de eerste ramp in de Iraanse mijnbouw. In 2009 kwamen bij verschillende incidenten twintig werknemers om het leven. Vier jaar later kwamen elf arbeiders om het leven bij twee afzonderlijke mijnincidenten.

In 2017 was er ook een explosie, waarbij minstens 42 mensen om het leven kwamen. De dodelijke ongelukken worden toegeschreven aan gebrekkige veiligheidsnormen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl