Davy Klaassen
NOS VoetbalAangepast

Ajax rondt terugkeer Klaassen af, Berghuis nog weken aan de kant

Ajax heeft de terugkeer van Davy Klassen dinsdagavond officieel bevestigd. De ervaren middenvelder tekent voor één jaar en is woensdag al inzetbaar tegen Fortuna Sittard, zo meldde trainer Francesco Farioli eerder al op een persconferentie.

Farioli meldde ook een tegenslag: Steven Berghuis keert voorlopig niet terug in de wedstrijdselectie. Hij ligt er nog minstens vier weken uit met een blessure, bevestigde de Italiaanse coach.

Klaassen (31) keert transfervrij terug bij de club waar hij doorbrak en - verspreid over twee periodes - meer dan 300 duels in de hoofdmacht speelde. De 41-voudig international van Oranje trainde al enige tijd mee in Amsterdam om zijn conditie op peil te houden. Hij gaat rugnummer 18 dragen.

Een jaar geleden liet Ajax Klaassen nog transfervrij vertrekken. Hij tekende bij de Italiaanse topclub Internazionale, maar daar kwam Klaassen slechts sporadisch aan spelen toe. Hoewel zijn contract nog een jaar doorliep, liet Inter de routinier in juli vertrekken. Sindsdien was Klaassen op zoek naar een nieuwe club.

"Wij zijn blij met zijn komst. Davy is goed, fit en snel inzetbaar", zegt technisch directeur Alex Kroes van Ajax. "Wij hebben de komende maanden een erg vol programma en daarbij kampen we met verschillende blessures."

"Davy heeft een goede indruk achtergelaten in de periode dat hij meetrainde en wil zelf ook heel graag weer voor Ajax uitkomen. Dat heeft alles bij elkaar geleid tot het contract dat hij nu getekend heeft. Wij denken dat hij zowel binnen als buiten de lijnen een meerwaarde voor ons zal zijn."

Problemen op middenveld

Naast Berghuis is ook Sivert Mannsverk voorlopig uitgeschakeld. De Noorse middenvelder liep in de interlandperiode een serieuze enkelblessure opliep. Ook Kristian Hlynsson is niet helemaal fit.

Farioli is blij met de terugkeer van de oude bekende van de club. "Voor hem voelde het als thuiskomen. Hij is een leider en ik denk dat hij ons verder gaat helpen."

De thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (woensdag om 20.00 uur) is de eerste voor Ajax in bijna drie weken tijd. Duels met Feyenoord en FC Utrecht werden afgelast vanwege politiestakingen. De Amsterdammers hebben drie punten uit twee wedstrijden in de eredivisie, Fortuna staat na vier gespeelde wedstrijden op zes punten.

'Komst Klaassen toont falen Ajax op transfermarkt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl