Dave Navarro (links) en Perry Farrell tijdens een optreden in 2016
NOS Nieuws

Rockband Jane's Addiction cancelt tournee na handgemeen op podium

De Amerikaanse alternatieve rockband Jane's Addiction heeft een tournee afgebroken nadat tijdens een optreden een gevecht was uitgebroken tussen zanger Perry Farrell en gitarist Dave Navarro.

Op videobeelden die op sociale media worden gedeeld is te zien hoe Farrell op Navarro afstormt tijdens een concert afgelopen vrijdag in Boston. Te zien is dat Farrell de gitarist een duw met zijn schouder geeft en naar Navarro uithaalt met zijn rechterarm.

Navarro probeert Farrell zelf met zijn arm weg te houden. Niet lang daarna wordt een tegenstribbelende Farrell door anderen in bedwang gehouden en van het podium gehaald. De show werd vervolgens beëindigd.

Beelden van het incident:

In een korte verklaring zegt de band dat de "moeilijke beslissing" is genomen "om er als groep even tussenuit te gaan. De rest van de tour wordt geannuleerd."

Veel vijandigheid

Jane's Addiction had eind jaren 80 en begin jaren 90 bescheiden hits met nummers als Been Caught Stealing en Mountain Song. Farrell en Navarro, die ook speelden voor bands als Porno for Pyros en de Red Hot Chili Peppers, zijn bandleden van het eerste uur.

De vrouw van Farrell heeft op Instagram geprobeerd een verklaring te geven voor de uitbarsting van haar man op het podium. Volgens haar was er voorafgaand aan het optreden veel vijandigheid en spanningen tussen de bandleden.

Heel lang huilen

Daarbij zou Farrell last hebben van het te harde geluid van de band en kampte hij met oorsuizen en keelpijn. Zijn frustratie nam daardoor steeds meer toe, aldus zijn vrouw. "Hij had het gevoel (...) dat zijn stem werd overstemd door de band. Aan het einde van het lied zong hij niet meer, hij schreeuwde om gehoord te worden." Ze zegt dat haar man na het incident "instortte" en "heel lang bleef huilen".

De Imminent Redemption-tour van de band was begin augustus begonnen en zou op 16 oktober eindigen in Los Angeles.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl