Willem II zet succesvolle rentree in eredivisie voort: thuiszege op RKC

Bekijk de samenvatting van Willem II - RKC Waalwijk

Willem II zet zijn succesvolle rentree in de eredivisie voort. De kampioen van de eerste divisie van vorig seizoen won zondagmiddag thuis in Tilburg tegen hekkensluiter RKC Waalwijk zijn tweede competitieduel van het seizoen: 3-0.

De ploeg van trainer van trainer Peter Maes komt dankzij de zege op acht punten na vijf speelronden en staat daarmee op een keurige vijfde plaats in de eredivisie.

Willem II verloor tot nu toe alleen van Sparta Rotterdam (1-2) en hield eerder Feyenoord op 1-1.

Op de winst van Willem II viel in het zonnige Tilburg weinig af te dingen. Al na zeven minuten veroorzaakte RKC-verdediger Julian Lelieveld met een wilde overtreding op Cisse Sandra een strafschop, die daarna door Kyan Vaesen uitstekend werd binnengeschoten.

Ringo Meerveld verdubbelde na dertig minuten de voorsprong voor Willem II met een fraaie individuele actie. De middenvelder soleerde door de RKC-defensie en krulde de bal vervolgens in de verre hoek.

RKC mocht daarna niet mopperen dat Sandra voor Willem II nog op de paal schoot en dat een kopbal van Jesse Bosch rakelings naast het doel ging.

Doodeman beslist duel met gelukje

Na rust boorde Nick Doodeman al in de 52ste minuut de hoop van RKC definitief de grond in. De middenvelder zag zijn schot via een RKC-been met fortuin over doelman Jeroen Houwen in het doel vliegen, waarmee de wedstrijd was gespeeld.

Spelers geplaagd RKC steunen Fraser, die zelf strijdbaar blijft

Halverwege de tweede helft kreeg spits Oskar Zawada nog een opgelegde kans om RKC een treffer te schenken, maar hij zag zijn schot tegen de voet van doelman Thomas Didillon belanden.

Het was exemplarisch voor de matige middag voor de bezoekers uit Waalwijk. "Fraser, neem je rotzooi mee", klonk het vanuit het uitvak in Tilburg. RKC blijft na vijf speelronden als enige eredivisieclub puntloos.