Jon Bon Jovi
NOS Nieuws

Jon Bon Jovi praat suïcidale vrouw van brugreling

Jon Bon Jovi heeft weten te voorkomen dat een vrouw van een brug sprong in de Amerikaanse stad Nashville. De rockster ontdekte dat de vrouw hoogstwaarschijnlijk op het punt stond een eind aan haar leven te maken toen hij een video aan het opnemen was op de brug.

Op beelden die werden vrijgegeven van het incident is te zien dat de vrouw al aan de verkeerde kant van de reling stond toen de zanger haar zag. Hij en een productieassistent lopen voorzichtig op haar af en gaan op een afstandje het gesprek met haar aan.

Na een tijdje kiest de vrouw ervoor om terug over de leuning te klimmen. Ze krijgt een omhelzing van de zanger en het gezelschap loopt gezamenlijk de brug af.

De gebeurtenis werd vastgelegd door een bewakingscamera:

Jon Bon Jovi helpt vrouw die over reling van brug was geklommen

Uit respect voor de moeilijke situatie van de vrouw gaat Bon Jovi verder niet in op het incident, aldus een woordvoerder van de zanger. De politie maakte ook geen verdere details bekend over haar identiteit.

Wel is bekend dat Bon Jovi ervaring heeft in communicatie met mensen in crisissituaties: zijn benefietorganisatie JBJ Soul Foundation helpt geregeld mensen die in de problemen zijn geraakt.

Het incident gebeurde op de Seigenthaler-voetgangersbrug over de Cumberlandrivier in de binnenstad van Nashville. De brug is vernoemd naar journalist John Seigenthaler, die hier in 1954 ternauwernood een zelfmoordpoging voorkwam toen een man de redactie had gebeld met de mededeling dat hij een eind aan zijn leven zou gaan maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl