In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Grote brand in autobedrijf in Oosterhout onder controle

In een autobedrijf in Oosterhout, ten noorden van Nijmegen, heeft een grote brand gewoed. Inmiddels is de brand onder controle. Er raakte niemand gewond, meldt de veiligheidsregio.

Rond 04.30 uur kwam de eerste melding van de brand aan de Rietgraafsingel binnen. De brand ontstond aan de achterkant van het bedrijf. Volgens Omroep Gelderland gaat het om een bedrijf dat dure auto's verkoopt.

De brandweer was met groot materieel aanwezig om het vuur te bestrijden. Zo werd onder meer vanuit een hoogwerker geblust. Een woordvoerder van de veiligheidsregio zei vanochtend tegen Omroep Gelderland dat de brand vooralsnog alleen woedde aan de achterkant van het gebouw en niet in de showroom. Hoe het vuur is ontstaan is niet bekend.

Bij de brand kwam vanochtend veel rook vrij. Daarom is een NL-Alert verstuurd voor delen van Oosterhout, Bemmel en Elst. Inwoners werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Zo'n drie uur later meldde de veiligheidsregio dat de rook weer afnam. Het NL-Alert werd daarop weer ingetrokken.

Advertentie via Ster.nl