De ingestorte brug over de Elbe in Duitsland
NOS NieuwsAangepast

Belangrijke brug over de Elbe in Dresden ingestort

In de Duitse stad Dresden is een brug over de rivier de Elbe ingestort. Er is voor zover bekend niemand gewond geraakt. Het gaat om het deel van de brug voor fietsers, voetgangers en trams. Over een lengte van ongeveer 100 meter ligt een brugdeel in het water. Het scheepvaartverkeer is gestremd.

De ingestorte Carolabrug verbindt het noordelijke stadsdeel met het centrum van Dresden. Door het instorten zijn ook leidingen van de stadsverwarming beschadigd geraakt. Uit twee leidingen stroomt warm water en heel Dresden zit daardoor zonder stadsverwarming.

Vanwege verder instortingsgevaar heeft de brandweer van Dresden het gebied rond de brug afgezet:

Brug over rivier de Elbe in Dresden ingestort

De brug begaf het tegen 03.00 uur vannacht. Waardoor dat kon gebeuren, is niet duidelijk. Het deel waarover de auto's rijden is niet ingestort, maar wel afgezet. Dat levert hinder op, maar in de omgeving zijn ook nog drie andere bruggen over de Elbe.

Met de bouw van de Carolabrug werd in 1967 begonnen, hij kwam in 1971 gereed. Tot 1991 heette hij de Dr.-Rudolf-Friedrichs-brug. Friedrichs was na de Tweede Wereldoorlog premier van de deelstaat Saksen in de toenmalige DDR.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl