NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Omtzigt neemt pauze en waar is het pacifisme gebleven?

Een prominente politicus kondigde afgelopen week aan een stap terug te doen. Voorlopig blijft NSC-leider Pieter Omtzigt op de achtergrond om rust te nemen. Het ging al vaker over zijn bemoeizucht, ook tijdens de formatie. Wat is er deze keer anders? Onze Haagse verslaggever Lars Geerts legt het uit.

Defensie krijgt er duizenden bommen en granaten bij. Er wordt veel uitgegeven aan nieuw materieel, terwijl vele jaren alleen maar bezuinigd moest worden. Niemand kijkt ervan op met de verschillende oorlogen op het wereldtoneel, maar waar is het tegengeluid? We vroegen het aan historicus Ewout Kieft.

Een boek met alleen maar tekst omvormen tot een beeldroman: striptekenaar Aimee de Jongh heeft het gedaan. In zeker 25 landen is haar versie van Lord of the Flies van William Golding verschenen. Maar hoe regel je de toestemming om dat te mogen doen?

Tot slot de nieuwe tour van oudgediende Joe Jackson. De 70-jarige muzikant stond de afgelopen week weer op het podium. Het is één van de meest veelzijdige muzikanten in de geschiedenis van de Britse popmuziek, zegt muziekjournalist Willem Jongeneelen in het Oog.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

NOS Amerika Kiest: iedere week praten de correspondenten van Bureau Washington je bij over het laatste nieuws rond de presidentsverkiezingen.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Jeugdjournaal-podcast: Iedere week vindt het Jeugdjournaal antwoorden op vragen van kinderen bij het nieuws.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl