NOS Sport

Laatste Parijs vandaag: Plat op marathon en rolstoelbasketbalsters verdedigen titel

Elke paralympische dag beginnen we met het programma. Wanneer komen de Nederlanders in actie? Wat staat er nog meer te gebeuren? Vandaag de allerlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs.

Op de slotdag in Parijs staan er nog een paar prachtige onderdelen op het programma. Zo staat Jetze Plat aan de start van de marathon, verdedigen de rolstoelbasketbalsters hun paralympische titel in de finale en kijken we naar de sluitingsceremonie.

Nieuwe prikkel voor Plat

In Tokio drie jaar geleden won Plat drie gouden medailles. Dit jaar in Parijs deed hij dat kunststukje over met goud in de wegwedstrijd, de tijdrit en op de triatlon. Maar hij heeft nog een grote ambitie: ook de marathon van 42 kilometer en 195 meter winnen.

"Ik was op zoek naar een nieuwe prikkel", vertelde hij voorafgaand aan de Spelen. De marathon begint al vroeg in Parijs, om 08.00 uur gaan de atleten van start.

De wedstrijd van Plat is zondagochtend vroeg live te volgen via een livestream op NOS.nl, de NOS-app en de NOS Live-app op je tv.

Lees hieronder het hele verhaal over Plat en zijn ambities.

Als regerend paralympisch, wereld- en Europees kampioen nemen de rolstoelbasketbalsters met niets minder genoegen dan goud. Maar met al die titels op zak betekent dat niet dat de finale met twee vingers in de neus werd gehaald.

In de halve finale doorstonden de rolstoelbasketbalsters een ware beproeving tegen Canada en werd de zege pas in de slotfase veiliggesteld.

In de finale neemt Nederland het op tegen drievoudig paralympisch kampioen Verenigde Staten (2004, 2008, 2016). Het duel begint om 13.45 uur in de Bercy Arena. De wedstrijd wordt live uitgezonden op NPO 1 en is te volgen via een livestream op NOS.nl, in de NOS-app en op de NOS Live-app op je tv.

Daarna is het dan echt tijd om de Paralympische Spelen van Parijs af te sluiten. Om 20.00 uur begint de sluitingsceremonie.

Deze zal voor het eerste deel te volgen zijn op NPO 3 met nog een klein staartje op NPO 1. De hele ceremonie is uiteraard ook live te volgen via een livestream.

Advertentie via Ster.nl