Daniël Knegt
NOS Sport

Judoka Knegt loopt na twee nederlagen paralympische medaille mis

Voor judoka Daniël Knegt is zijn paralympisch avontuur in Parijs teleurstellend verlopen. Hij verloor in de +90 kilogram-categorie zowel in de kwartfinales als in de herkansingsronde en keert zonder medaille huiswaarts.

Knegt, die op 22-jarige leeftijd als militair bij een ongeluk betrokken raakte en daardoor blind werd, was in de kwartfinales gekoppeld aan de Roemeen Ion Basoc, de regerend Europees kampioen.

De 41-jarige Knegt werd na ruim een minuut voor de tweede keer op zijn zij gegooid, waarmee de partij afgelopen was. Basoc won later ook de halve finales en staat in de paralympische finale.

Ook geen brons voor Knegt

Knegt kon nog voor het brons strijden via de herkansingsronde. Daarin stond hij tegenover Ilham Zakiyev uit Azerbeidzjan. Knegt en Zakiyev waren beiden in het begin van het duel vrij passief en maakten geen acties, waardoor ze allebei een straf kregen.

In het vervolg werd vooral Knegt wat actiever. Hij probeerde Zakiyev te werpen, maar belandde daarbij in een houdgreep. Daar kwam de Nederlander niet meer uit.

Spelen eindigen voor judoka Knegt met 154 kilo bovenop hem

Advertentie via Ster.nl