Hulpdiensten bij de woning waar het vuurwerk werd gevonden
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Zwaar vuurwerk gevonden in woning Alkmaar na aanhouding gewapende man

De politie heeft vanmiddag in Alkmaar een partij zwaar vuurwerk gevonden in een woning. Die vondst werd gedaan nadat de politie bij de woning een 31-jarige man had aangehouden omdat hij een vuurwapen bij zich had.

De politie kreeg rond 14.00 uur een melding dat er op straat een man was gezien met een vuurwapen. Eenmaal ter plaatse troffen agenten hem aan in een woning aan de Lombardijeweg.

De man werd aangehouden en uit voorzorg werd ook de woning doorzocht. Daar vond de politie het vuurwerk. Volgens een woordvoerder van de politie ging het om vuurwerk "met een explosieve kracht". "Ik weet niet precies wat het is, maar het zijn in ieder geval geen rotjes", zegt hij tegen NH. Volgens de regionale omroep is de woning van de verdachte.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd opgeroepen en uit voorzorg werden vijftien omliggende huizen ontruimd. Rond 18.30 uur meldde de politie dat het vuurwerk door de EOD is afgevoerd en dat de bewoners weer naar huis mochten. De recherche is bezig met het onderzoek naar het voorval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl