Verdriet nadat een 14-jarige jongen vier mensen had doodgeschoten op een school in Georgia.
NOS Nieuws

Vader van 14-jarige schoolschutter VS opgepakt, 'wist dat zoon een wapen had'

De vader van de Amerikaanse tiener die woensdag vier mensen doodschoot op een middelbare school is gearresteerd. Colin Gray wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de dood van de vier omdat hij wist dat zijn 14-jarige zoon een wapen bezat en dat toestond.

Colt Gray vermoordde op een school in de Amerikaanse staat Georgia twee scholieren en twee docenten. Daarnaast raakten nog negen andere mensen, een docent en acht leerlingen, gewond. Gray werd na de schietpartij aangehouden. Hij zal volgens het volwassenenstrafrecht worden berecht.

Dreiging op Discord

Volgens de krant The Washington Post was de jongen al eerder in beeld bij de opsporingsdiensten. Gray zou online hebben gedreigd met een schietpartij op een school op het gameplatform Discord. De vader en de zoon werden naar aanleiding daarvan door de politie gehoord, maar daar bleef het bij.

De politie zegt geen fouten te hebben gemaakt, omdat er op dat moment niet genoeg bewijs was dat de Grays achter het Discordaccount zaten.

Uit verslagen die door de politie zijn vrijgegeven blijkt dat er ook geen aanleiding werd gezien voor inbeslagname van de wapens van het gezin. De vader van Gray vertelde de politie tijdens het verhoor dat er jachtgeweren in een kluis lagen en dat zijn zoon er niet bij kon.

35 schietpartijen

In de Verenigde Staten zijn scholen geregeld het doelwit van schietpartijen. Tot 11 juli registreerde CNN dit jaar 35 schietpartijen op scholen, waarbij zeventien doden vielen. De schietpartij in Georgia was de eerste van het nieuwe schooljaar. Eerder dit jaar werden voor het eerst ook ouders van een schutter veroordeeld.

Een vader en moeder uit Amerikaanse staat Michigan werden veroordeeld tot tien jaar celstraf, nadat hun zoon vier leerlingen van een middelbare school had doodgeschoten. De ouders werd verweten dat zij niet ingrepen toen hun zoon verontrustende teksten opschreef en zijn mentale gesteldheid achteruitging. Ook had de vader samen met zijn zoon een wapen gekocht, waarmee hij een paar dagen later de moorden pleegde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl